header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 1/2021
Punatulkku

Vuonna 2021 tulossa

Näkövammaiset lapset ry:n uusi tapahtumakalenteri on julkaistu. Se on postitettu yhdistyksen jäsenille ja yhteistyökumppanit saavat nipun kalentereita annettavaksi asiakasperheilleen. Tapahtumissa noudetaan epidemiaohjeistuksia ja muutokset ovat mahdollisia. Tutustu kalenteriin täältä.

Vanhemmille suunnattuja kyselyjä

Oletko saanut ensitiedon lapsesi näkövammasta alle viiden vuoden sisällä? Käy vastaamassa Centria AMK:n sairaanhoitajaopiskelijoiden opinnäytetyökyselyyn täältä.
Vammaisten lasten vanhemmille suunnatussa koululaiskyselyssä selvitetään vammaisen lapsen kouluarkea. Vastausaikaa on 17.1.2021 asti. Vammaisfoorumin tekemään kyselyyn pääset täältä.
Äiti ja kaksi lasta luistelemassa

Etävertaistapaaminen

Pääkaupunkiseudun perhetapaaminen Jaatisella siirretään etätapaamiseksi sunnuntaina 31.1. klo 16–18. Linjoille ovat tervetulleita perheet eri puolilta Suomea.
Katso tarkemmat tiedot.

Näkövammaisten nuorten chatit

Näkövammaiset lapset ry pitää 12–17-vuotiaille nuorille chatin kerran kuukaudessa. Chat on Tukinetin suojatulla alustalla ja osallistujat luovat sinne omat tunnukset. Alusta on helppokäyttöinen.
Vuoden ensimmäinen chat on torstaina 21.1. klo 18–19.30 ja teemana on "uusi vuosi ja uudet kujeet".

13–19-vuotiaiden puhelinrinki

Näkövammaisten liiton Minun näköinen mieli -hanke järjestää näkövammaisten nuorten puhelinringin. Luottamuksellinen rinki kokoontuu viisi kertaa ja on tunnin pituinen. Teemat suunnitellaan nuorten kanssa. Ryhmä alkaa heti, kun on riittävästi ilmoittautuneita (max. 5 nuorta). Lue lisää.

Opiskelu ja ammatinvalinta

Näkövammaisille nuorille ja heidän vanhemmilleen suunnattu infoiltapäivä etäyhteyksin tiistaina 2.2. klo 16.00–17.30. Mietityttääkö nuorta, mikä minusta tulee isona? Kuinka nuoreni pärjää opintiellä? Mistä saada tukea, tietoa ja neuvontaa? Lue lisää.

Vanhempien ensitietopäivä

Näkövammaisten lasten vanhempien ensitietopäivä pidetään etäyhteyksin keskiviikkona 3.2. klo 15.00–17.00.
Oletko hiljattain saanut diagnoosin lapsesi näkövammasta? Ensitietopäivässä saat tietoa tukipalveluista ja tapahtumista sekä kohtaat vertaisvanhempia. Lue lisää.

Ensitiedosta eteenpäin

Keskiviikkona 10.2. klo 14–16 etäyhteyksin järjestettävä tilaisuus on suunnattu keskussairaaloiden näkövammaisten lasten kuntoutusohjaajille ja varhaiskasvatuksen erityisopettajille. Vanhemman saadessa tiedon lapsensa näkövammasta on ammattilaisilla merkittävä rooli, kuinka perhettä tuetaan ja ohjataan jatkossa. Etätapahtumasta saat ajankohtaista tietoa näkövammaisen lapsen palveluista ja sinulla on mahdollisuus verkostoitua valtakunnallisesti.

Vertaiskerhoja lapsille

Oo mun kaa! -kerhot jatkuvat Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa ja ovat ilmaisia 8–13-vuotiaille näkövammaisille lapsille. Lisänä on virtuaalikerho Teamsin välityksellä.
4–7-vuotiaille näkövammaisten lasten Sisukerho kokoontuu kerran kuukaudessa Helsingissä.
Kerhoissa on tilaa ja mukaan saa tulla kesken kauden!

Pohjois-Suomen leiri

0–17-vuotiaiden näkö- ja näkö-monivammaisten lasten perheille suunnattu viikonloppu 27.–28.2.2021 Santasport Lapin Urheiluopistolla, Rovaniemellä.
Ohjelmassa on yhteistä liikuntaa koko perheelle, rentoutumista ja vertaistarinoita.
Leiri järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea ry:n kanssa. Lisätiedot.
Lapsi kelkkamäessä
Rasti ja Rauha kaverileirillä kirjan kansi. Kannessa Rauha valkoisen kepin kanssa ja Rasti silmälaput silmillään.

Uusien jäsenien lahja

Kaikki vuonna 2021 liittyneet näkövammaisten lasten vanhemmat saavat liittymislahjaksi ihanan Rasti ja Rauha kaverileirillä -kuvakirjan. Se avaa näkövammaisen lapsen maailmaa ja tutustuttaa taitoihin, joita sokeat ja heikkonäköiset käyttävät. Kirja soveltuu myös päiväkoti-, esikoulu- ja alakouluikäisille eli vinkkaathan siitä lapsesi ryhmiin/luokkiin. Jos et ole vielä jäsen, liity tästä.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 9.

st-face
MailPoet