header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 5/2021
puutarhalapsettyttöA

Huh, hellettä!

Keskikesä on parhaimmillaan, mutta helteiden keskellä voi tehdä leppoisia suunnitelmia syksyyn. Vertaisten parissa arjen kiireet helpottavat. Osaan tapahtumista ilmoittautuminen päättyy heinäkuun lopussa. Tervetuloa mukaan!

Liikunnallinen perheviikonloppu 3.5.9.2021

Koko perheelle suunnattu vauhdikas viikonloppu Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa.
Ohjelmassa on lasten maalipalloturnaus, pyöräilyä ja muuta soveltavaa liikuntaa.
Mukaan mahtuu, ilmoittautuminen 1.8. mennessä. Lisätietoja

Pohjois-Suomen leiri 11.–12.9.2021

Vertaisviikonloppu 0–17-vuotiaiden näkö- ja näkö-monivammaisten lasten perheille Santasport Lapin Urheiluopistossa, Rovaniemellä. Ohjelmassa yhteistä liikuntaa koko perheelle, rentoutumista ja vertaistarinoita. Leiri järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea ry:n kanssa. Ilmoittaudu mukaan 8.8. mennessä. Lisätietoja

Retket kotieläintilalle

Näkövammaisten lasten perheille järjestetään ilmaiset retket kahdelle kotieläintilalle lauantaina 14.8. Kohteina ovat Pieni Kotieläintila Tuusulassa ja Kiviniityn Kotieläinpuisto Sastamalassa.
kanat
Vauva vanhemman sylissä.

Ensitietopäivä vanhemmille

Näkövammaisten lasten vanhempien ensitietopäivä järjestetään etäyhteyksin keskiviikkona 25.8. klo 15.00-17.00.
Oletko hiljattain saanut diagnoosin lapsesi näkövammasta? Ensitietopäivässä saat tietoa tukipalveluista ja tapahtumista. Lue lisää.

Silmäterä-päivä

Vietä syksyinen päivä perheiden kanssa 25.9. Suomenlinnassa Helsingissä. Ohjelmassa mm. opastettu kävelykierros. Tapahtuma on suunnattu uusille perheille.
Lisätietoja
suomenlinna

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivänä 28.8. Kiljavalla, Kurjenrahkassa ja Liesjärvellä on mahdollisuus tutustua uusiin esteettömiin reitteihin, kokeilla luontoliikunnan apuvälineitä tai vaikkapa nukkua yö esteettömässä metsähotellissa. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Tapahtumista vastaavat yhteistyössä eri vammaisjärjestöt Metsähallituksen ja Suomen Ladun kanssa. Lue lisää

Syksyn tapahtumia

Käy katsomassa Näkövammaiset lapset ry:n sivuilta syksyn tapahtumia. Tulossa on mm. Vyöhyketerapia ja satuhieronta etätilaisuus alle kouluikäisten perheille, Seksuaalisuuden puheeksiotto lapsen kanssa -etätilaisuus, Syysviikonloppu, Vanhempien viikonloppu, Läheisten lauantai ja Oo mun kaa! -kerhot.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 38.

st-face
MailPoet