header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 6/2021

Syksyn tullen

Syksy on vierähtänyt vauhdilla ja monenlaista tapahtumaa on tulollaan näkövammaisten lasten perheille ja läheisille. Otathan seurantaan Näkövammaiset lapset ry:n Facebook- ja Instagram-sivut, sitä kautta saat nopeasti tietoa tulevasta. Tervetuloa mukaan!
Kortti tonttulapsetA

Kehontunnekasvatus 5.10.

Mitä on kehontunnekasvatus ja turvataidot? Kuinka puhua lapsen kanssa seksuaalisuudesta? Entäpä epävarmuus omasta kehosta? Etätilaisuus järjestetään tiistaina 5.10. klo 17–19 Teamsin välityksellä, ja se on suunnattu näkövammaisten lasten vanhemmille. Alustajana on seksuaaliterapeutti Tanja Roth Tasapainoiseksi – terapia-, kuntoutus- ja koulutuspalveluista. Lisätiedot

Sokeiden viikon juhlat

Näkövammaiset lapset ry kutsuu sinut Sokeiden viikon juhliin lauantaina 13.11. klo 10–12 neljään HopLopiin: Jyväskylään, Tampereelle, Turkuun ja Vantaalle. Tarjolla on pientä purtavaa synttärihuoneissa ja ilmainen sisäänpääsy leikkimään. Vietä huisin hauska päivä vertaisperheiden kanssa. Ilmoittaudu mukaan!
Koululaiset, toisella valkoinen keppi.

Retki Ranuan eläinpuistoon

Lapin Näkövammaiset ry järjestää näkövammaisille lapsille, nuorille ja työikäisille retken Ranuan eläinpuistoon 2.10.2021. Tapahtumaan on yhteiskuljetus Rovaniemeltä. Ilmoittautuminen 30.9. mennessä. Lue lisää tästä.

Perhetapaaminen Helsingissä

Näkövammaisten lasten perheiden oma tapaaminen pidetään sunnuntaina 3.10. klo 16–18 Jaatisen Majalla Helsingissä.
Lapsille löytyy leikkiä ja tekemistä peuhaamishuoneessa ja vanhemmilla on yhteinen juttuhetki. Lisätietoja

Vanhempien viikonloppu

Vanhempien viikonloppu 20.–21.11.2021 tarjoaa omaa aikaa vertaisvanhempien parissa, antoisia keskusteluja, luonnon rauhaa ja maukasta ruokaa Sopukassa Sipoossa. Sopukka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Sipoon Östersundomissa meren läheisyydessä. Paikalle pääsee julkisilla kulkuneuvoilla, bussipysäkit ovat aivan vieressä. Ilmoittautuminen 10.10. mennessä. Lue lisää

Pieni vauva makaa viltillä.

Läheisten lauantai 13.11.

Läheisten lauantai on suunnattu näkövammaisten lasten perheiden läheisille (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne.). Päivän aikana saa tietoa näkövammaisen kasvusta ja kehityksestä, vertaisia ja yhteisiä kokemusten vaihtoja.
Tapahtuma järjestetään Näkövammaiset lapset ry:n toimistolla Helsingissä 13.11. klo 10–16. Ilmoittautuminen 24.10. mennessä. Lisätietoja

Sokeiden lasten perheille

Sokeain lasten tuki ry järjestää Sokeiden lasten perheiden viikonlopun 21.–23.1.2022 Piispalassa Kannonkoskella. Lisätietoja tästä.

Näkövammaiskoulutusta

Näkövammaisten liiton etäkoulutus Näkövammaisen lapsen ohjaaminen pidetään 8.12. klo 12–15. Se on tarkoitettu näkövammaisten, alle kouluikäisten, lasten kanssa työskenteleville lähityöntekijöille.
Lue lisää

Lapsille ja nuorille

Käy katsomassa Näkövammaiset lapset ry:n sivuilta Oo mun kaa! -kerhojen ja Sisukerhon syksyn ohjelmaa. Muistathan, että Oo mun kaa! -kerho kokoontuu myös etänä kerran kuukaudessa. 1217-vuotiaiden näkövammaisten nuorten chatit pidetään lokakuussa ja marraskuussa.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 49.

st-face
MailPoet