header-new. Silmäterä-uutiskirje. Näkövammaiset lapset ry
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 2/2023

Leirit kutsuvat

Näkövammaiset lapset ry:n leireille haku on parhaillaan käynnissä. Leireillä kohtaat perheitä eri puolilta Suomea, istahdat valmiiseen ruokapöytään, iloitset lasten riemusta ja jutustelet vanhempien kanssa. Mahtavat leiriohjaajamme järjestävät mieluista ohjelmaa. Ilmoittaudu kevään ja kesän tapahtumiin Toiminta-sivuilla.
Piirroskuva tytöstä luistelemassa. Tytöllä on hiippalakki päässään ja iloisen väriset vaatteet päällään.

Silmäterä-viikonloppu

Silmäterä-viikonloppu 15.–16.4.2023 Hotelli Nuuksiossa, Espoossa on suunnattu uusille näkövammaisten lasten perheille. Ohjelmaa on lapsille ja aikuisille yhdessä ja erikseen. Viikonlopussa on tilaa eli ilmoittaudu pikaisesti 12.3. mennessä!

Perhetapaaminen Helsingissä

Näkövammaisten lasten perheiden tapaamiset, sokkotreffit, järjestetään Jaatisen Majalla sunnuntaina 12.3.2023 ja 16.4.2023 kello 16–18. Tapaamisissa lapset saavat leikkiä vanhempien jutustellessa vertaisten kanssa.

Muumimuseo

Lähde perheen kanssa retkelle Muumimuseoon Tampereelle lauantaina 22.4.2023. Ohjelmassa on yhteinen aloituslounas, opastettu kierros ja työpaja museossa. Työpajassa mm. tutustutaan muumihahmoihin tunnustellen.
Piirroskuva vaarista ja näkövammaisesta lapsesta käsi kädessä.

Läheisten ilta

Läheisten ilta on suunnattu näkövammaisten lasten perheiden läheisille (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne.). Tapaaminen on etäyhteyksin vaikkapa omalta kotisohvalta maanantaina 13.3.2023 klo 18–20.

Vanhempien chat

Näkövammaisten lasten vanhempien chat järjestetään tiistaina 25.4.2023 klo 19–20.30. Illan aikana linjoilla on näkövammaisia nuoria aikuisia, joilta voi tulla kyselemään näkövammaisen henkilön elämästä. Voit kysellä ja keskustella heidän kokemuksistaan mm. nuoruuteen, kouluun, opiskeluun, itsenäistymiseen, apuvälineisiin ja harrastuksiin liittyen. Lisätiedot

Perheleirille

Kesän perheleiri 26.–29.6.2023 Kiipulassa, Turengissa on suunnattu 0–12-vuotiaiden näkövammaisten lasten perheille.
Kesäleiri rakentuu koko perheen ohjelmalle: luvassa on ainakin pelejä, liikuntaa, kädentaitoja ja nuotioiltoja. Ilmoittaudu 16.4. mennessä. Lisätietoja
Poika kävelee valkoisen kepin kanssa tuoden käsissään kukkakimppua. Tyttö istuu pyorätuolissa ja iloitsee.

Kysely kavereista ja yksinäisyydestä

Silmäterä-lehti tekee kyselyä näkövammaisten lasten ja nuorten kavereista ja yksinäisyydestä. Monia näkövammaisten lasten perheitä koskettavasta aiheesta on toivottu juttua Silmäterään. Ajattelimme, että nimettöminä vastauksina kerätyt kokemukset yksinäisyydestä ja kavereista ovat hyvä keino päästä herkkään aiheeseen käsiksi. Käy vastaamassa kyselyyn 31.3. mennessä. Kyselyn linkki
Silmäterä-logo

-lehti 2/2023 ilmestyy viikolla 21.

st-face
Email Marketing Powered by MailPoet