Leikit ja harrastukset

ruoka_paivah28_02Lapsille leikki tuottaa iloa ja sen avulla lapsi oppii paljon asioita, joita hän tulee tarvitsemaan myöhemmin. Sosiaaliset taidot, kieli ja motoriikka kehittyvät leikkiessä. Oo mun kaa! -kirjan leikit sopivat päiväkotiin ja kouluun, mutta yhtä hyvin myös lastenkutsuille. Näkövammaisille lapsille on myös myynnissä omia pelejä ja monista peleistä saa kotikonstein muunnettua sokeille ja heikkonäköisille lapsille sopivia sovelluksia.

Viime vuosien aikana näkövammaisen lapsen ja nuoren harrastusvalikoima on laajentunut moneen suuntaan. Oo mun kaa! ja Sporttis -kerhot ovat vakiintuneet isoimmilla paikkakunnilla, samoin näkövammaisten lasten partiotoiminta. Sirkusharrastus on lisääntynyt, näkövammaisia larppaajia on yhä enemmän ja urheilupuolella judosta on tullut yksi suosikkilaji perinteisempien maalipallon, sokkopingiksen ja uinnin rinnalle.

Kerhotoiminta

Katso kerhojen ajankohdat, kokoontumispaikat ja ilmoittautumisohjeet täältä .

Erityisliikunta ja vammaisurheilu

Vammaisilla lapsilla ja nuorilla on paljon mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja halutessaan ottaa osaa myös kilpailutoimintaan aina paralympialaisia myöten. Tästä linkistä löydät kiinnostavia liikuntamahdollisuuksia kaikille, myös liikuntaesteisille, lapsille.

Avustajan kanssa harrastuksiin

Kun nuori ei enää halua lähteä harrastuksiin vanhempien kanssa tai vanhemmilla ei ole mahdollisuutta toimia avustajana, voi omalta kotikunnalta anoa vapaa-ajanavustajaa, joka voi lähteä mukaan esimerkiksi uimahalliin tai vaikka lempibändin keikalle.

Silmäterä 1/2018 -digilehti Tärkeintä on leikki (s. 21)

pdfsmallSilmäterä-lehti 3/09 Henkilökohtaisesta avusta subjektiivinen oikeus (s. 30)