Celia

Celia

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Palvelut sopivat myös palveluihin oikeutettujen henkilöiden kanssa toimiville yhteisöille, kuten päiväkodeille, kouluille ja vanhusten palvelutaloille.

Tutustu Celiaan

Koskettelu- ja pistekirjojen lainaaminen

  • Jos haluat lainata koskettelukirjoja lapselle, pyydä kuntoutusohjaajaa tai muuta terveydenhuollon ammattilaista ilmoittamaan lapsen Celian asiakkaaksi.
  • Jos haluat lainata pistekirjoja, ilmoita yhteystietosi Celiaan palvelut@celia.fi, vaikka olisitkin jo rekisteröitynyt kirjastossasi Celian palveluiden käyttäjäksi.

Kuuntele kirjoja tietokoneella verkossa

Celian äänikirjat ovat ihmisäänellä luettuja digitaalisia äänitallenteita. Kirjaa voi kuunnella ja sen sisältöä selata tietokoneohjelmalla tai mobiilisovelluksella kirjan linkkien ja rakenteen avulla. Äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi tabletin tai älypuhelimen maksuttomalla Pratsam Reader -mobiilisovelluksella tai Celianetissä suoratoistona.

Myös Celian yhteisöasiakkaat voivat liittyä verkkokuunteluun.

Lisätietoja asiakaspalvelusta: palvelut@celia.fi

Celia: Äänikirjat

Silmäterä 1/2022 -digilehti Näkövammaiselle vauvallekin ensikirja (s. 38)

Silmäterä 1/2022 -digilehti Koskettelukirja on pieni taideteos (s. 35)

Silmäterä-lehti 2015 Sata satujen ompelijaa – koskettelukirja syntyy vapaaehtoistyönä (s. 6)

Näkövammaismuseo

Näkövammaismuseo on Näkövammaisten liitto ry:n ylläpitämä vammaishistoriallinen erikoismuseo. Museo sijaitsee Iiris-keskuksessa Helsingissä.

Näkövammaismuseo