Finnairin myöntämät alennukset

Finnairin myöntämät alennukset

Finnairin kotimaanlennoilla näkövammainen lapsi saa alennusta tietyin perustein. Kun näkövammainen alle 16-vuotias lapsi matkustaa yksin, hän saa nuorisolipun, joka on likimain saman hintainen kuin seniorilippu. Kun näkövammainen alle 16-vuotias lapsi matkustaa saattajan kanssa, lapsi saa juniori- / nuorisolipun ja saattaja seniorilipun. Tällöin näkövamman
haitta-asteen tulee olla vähintään 80 %. Näkövamman voi todistaa esimerkiksi Näkövammaiset lapset ry:ltä saatavalla näkövammaiskortilla. Saattaja voi palata kotiin joko välittömästi tai samalla lennolla näkövammaisen kanssa. Saattajan matkalippu on varattava samalla kertaa kuin näkövammaisen matkustajan lippu.

Finnairin kotimaan ja ulkomaan lennoilla vammainen matkustaja voi varata etukäteen paikat itselleen ja avustajalle. Myös muilla lentoyhtiöillä voi olla vastaava mahdollisuus, joten se kannattaa tarkistaa soittamalla lentoyhtiöön tai matkatoimistoon. Lentolippujen hinnat vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä. Esimerkiksi tarjousliput voivat olla hyvinkin edullisia.

Lisätietoja Finnairin sivuilta.