Vapaa-ajan etuuksia

Vapaa-ajan etuuksia

Vapaa-ajan kuten harrastuksiin liittyvät edut vaihtelevat kunnittain ja palveluntarjoajittain. Lapsi, jolla on näkövammaiskortti, voi saada etuja esim. harrastuspaikoissa. Asiasta kannattaa aina erikseen kysyä.

Huvipuistot
Huvipuistossa voi olla mahdollista saada avustajaranneke, kun näkövammaisella lapsella on pääsylippu, ranneke tai muu lipputuote.

Silmäterä 3/2023 -digilehti Hurjapäiden Lintsipäivä! (s. 36)

Kuvailutulkkaus
Kuvailutulkkausta hyödynnetään esimerkiksi elokuvan, kuvataiteen ja teatterin sekä reitin, tilan tai ympäristön kuvailussa. Joitakin lasten ja aikuisten elokuvia on kuvailutulkattu kaikkien saavutettavaksi, mm. Onnelin ja Anneli talvi ja Miekkailija. Näiden elokuvien kuvailutulkkauksen saa käyttöönsä lataamalla älypuhelimeen ilmaisen MovieReading-sovelluksen.  MovieReading mahdollistaa sen, että näkövammainen voi mennä elokuviin milloin haluaa.
Lisätietoja:
Kuvailutulkki Carita Lehtniemi: Kuvailutulkkaus
Näkövammaisten liitto ry: Tv-ohjelmien äänitekstitys ja kuvailutulkkaus

Erityisuimakortti
Jotkut kunnat myöntävät vammaisille lapsille erityisuimakortin, joka oikeuttaa alennuksiin uimahalleissa. Erityisuimakortista voit kysyä kunnan uimahallista.

Tukea ratsastukseen
Uudellamaalla asuville vammaisille lapsille ja nuorille on mahdollisuus saada ratsastusharrastuksen aloittamiseen Lions-tukea.  Lue lisää