Muut julkaisut

Julkaisuja ja yhdistyksen tuotteita

Rasti ja Rauha kaverileirillä

Rasti ja Rauha kaverileirillä on kuvakirja näkeville lapsille. Se avaa näkövammaisen lapsen maailmaa ja tutustuttaa taitoihin, joita sokeat ja heikkonäköiset käyttävät. Rasti huomaa, kuinka helppoa pistekirjoitus on, ainakin silloin kun sitä voi lukea silmillä. Sporttipäivänä lapset oppivat ajamaan tandemilla sekä pelaamaan maalipalloa ja sokkopingistä. Leirillä vierailee myös opaskoira Hertta. Leiriohjaajat Antero ja Reetta järjestävät lapsille joka päivä kivaa tekemistä. Leiriviikon aikana nähdään, miten yhteiset leikit ja harrastukset sujuvat eri tavoin näkevien lasten kesken ja kuinka ystävyyksiä syntyy. Kirja soveltuu päiväkoti-, esikoulu- ja alakouluikäisille. Sen tietoja ja leikkiesimerkkejä voi käyttää opetuksen tukena.

Leena Honkanen
Rasti ja Rauha kaverileirillä. 40 s.
Julkaisija: Näkövammaiset lapset ry, 2020
ISBN 978-952-99804-6-8
Hinta: 15 euroa + lähetyksen painon mukainen postimaksu

Tilauslomake

 


Oo mun kaa! -kirja

Jokainen lapsi tarvitsee kavereita. Kaverien kanssa jaetaan lapsuuden riemuja ja opitaan elämisen taitoja. Erityistä tukea tarvitseva, vammainen lapsi jää usein sivulliseksi lapsiryhmän leikeissä. Vamma rajoittaa osallistumista, ja vaikeuttaa samalla ystävyyssuhteiden syntymistä.

Oo mun kaa! -kirjassa on leikkejä ja toimintaideoita ryhmiin, joissa on näkövammainen lapsi. Opettaja, avustaja tai ohjaaja voi pienin keinoin auttaa näkövammaista lasta pääsemään ryhmän jäseneksi ja osalliseksi yhteisistä leikeistä. Näin myös erityinen lapsi saa tasavertaisen tilaisuuden tutustua ryhmän muihin lapsiin ja mahdollisuuden löytää kaveri.

Oo mun kaa! -kirjan leikkivihjeet ovat pääosin vanhoista tutuista leikeistä sovellettuja muunnelmia. Mukana on myös näkövammaisten lasten leireillä ja Oo mun kaa! -kerhoissa kehitettyjä leikkejä. Leikeissä lapsi ei tarvitse avustajaa, mutta ohjaavan aikuisen rooli on tärkeä. Aikuinen voi pienin merkein antaa tukea, varmuutta ja onnistumisen kokemuksia näkövammaiselle leikkijälle.

Anne Latva-Nikkola
Oo mun kaa! -kirja. Leikkejä ryhmään, jossa on näkövammainen lapsi.
Julkaisija: Näkövammaiset lapset ry, 2018
ISBN  978-952-99804-5-1
Hinta: 15 euroa + lähetyksen painon mukainen postimaksu

Tilauslomake

 


Käsi käden päällä – Näkövammaisen lapsen kuntouttava arki

Käsi käden päällä käy läpi sokeiden ja vaikeasti heikkonäköisten lasten kasvua ja kehitystä vastasyntyneestä alakouluikään. Samalla suunnataan katse myös tulevaisuuteen; kuinka taitoja opitaan askel askeleelta, niin että ensimmäisissä vauvaleikeissä kylvetään jo siemen itsenäiseen selviytymiseen ja aikuisuuteen.

Kirjan luvuissa tarkastellaan mm. näkövammaisen lapsen kielen ja puheen kehityksen erityispiirteitä, motoriikan kehittymistä, liikkumistaidon ohjauksen käytäntöjä, näköä korvaavien aistien käyttöä, näön aktivoimista sekä leikkiä ja kaveritaitoja.

Jaana Engblom & Kirsti Hänninen & Leena Honkanen (toim.)
Käsi käden päällä – Näkövammaisen lapsen kuntouttava arki. 150 s.
Julkaisija: Näkövammaiset lapset ry, 2017
ISBN 978-952-99804-4-4
Hinta: 30 euroa + lähetyksen painon mukainen postimaksu
Jäsenhinta: 24 euroa sisältää postimaksun

Lue Silmäterä-lehden 4/2017 artikkeli kirjasta: Käsi käden päällä -artikkeli

Tilauslomake

 


Minun lapsekseni

Minun lapsekseni -kansiMinun lapsekseni -kirja on on suunnattu pienten näkövammaisten lasten perheille erityisesti siinä vaiheessa, kun perhe on saanut diagnoosin. Kirjasessa on rohkaisevia vertaiskertomuksia ja käytännönläheisiä ohjeita kotiarkeen. Kirja on luettavissa ja ladattavissa tästä linkistä: Minun lapsekseni.

Kirjaa jaetaan pienten lasten perheille heidän liittyessään Näkövammaiset lapset ry:n jäseneksi sekä kuntoutusohjaajien kautta. Kuntoutusohjaajat voivat tilata kirjan veloituksetta.

 

 


Reimakka -Aivan erityinen poika

reimakka uutiskirjeeseenKun Silmäterä-lehden lukijat pääsivät seuraamaan Reiman ja hänen äitinsä Annariikan elämää vuonna 2009, Reima oli pieni 2-vuotias poika ja Annariikka Sivonen opiskeleva yksinhuoltaja.

Silmäterässä Reimakka -kolumni ilmestyi kuuden ja puolen vuoden ajan.  Tuona aikana Reima kasvoi, ja Reiman perhe kasvoi. Kolmen kuukauden välein Annariikka Sivonen päivitti pienen pojan elämäntaipaleen tapahtumia ja omia äidinmietteitään lämpimällä elämänymmärryksellä ja huumorilla – ja loistavalla taidolla kirjoittaa. Kaikki 38 Reimakka-kirjoitusta on koottu kirjaksi.

Reimakka on hyvä kirja kenen tahansa vammaisen lapsen vanhemman käteen. Se antaa uskoa lapsen hyvään elämään vamman tuomista rajoituksista huolimatta.

Reimakka on paikallaan myös vammaisten lasten parissa työtä tekevälle. Se avaa ovet arkeen, josta ei puutu vuorenkorkuisia haasteita, ja näyttää miten ne ylitetään.

Kaiken kaikkiaan, Reimakka ei ole kirja pelkästään vammaisuudesta, vaan se kertoo äitiydestä, rakkaudesta ja elämästä tavalla, joka koskettaa ihan jokaista lukijaa.

Hinta 10 €. Hinta sisältää postimaksun.

Tilauslomake

 


Postikortti

nl_kortti09_pl-1Näkövammaiset lapset ry julkaisi Louis Braillen juhlavuoden kunniaksi postikortin, jossa pistekirjoitusaakkoset ovat kohopainettuna. Kortin kuva-aiheena on poika valkoisen kepin kanssa.

Kortin koko on A4 ja hinta 2,50 euroa/kpl. Minimi tilausmäärä on 5 kpl kortteja. Hintaan lisätään lähetyksen painon mukainen postikulu, ei muita käsittelykuluja.

Korttitilaus