Julkaisuja ja yhdistyksen tuotteita

Käsi käden päällä – Näkövammaisen lapsen kuntouttava arki

Käsi käden päällä käy läpi sokeiden ja vaikeasti heikkonäköisten lasten kasvua ja kehitystä vastasyntyneestä alakouluikään. Samalla suunnataan katse myös tulevaisuuteen; kuinka taitoja opitaan askel askeleelta, niin että ensimmäisissä vauvaleikeissä kylvetään jo siemen itsenäiseen selviytymiseen ja aikuisuuteen.

Kirjan luvuissa tarkastellaan mm. näkövammaisen lapsen kielen ja puheen kehityksen erityispiirteitä, motoriikan kehittymistä, liikkumistaidon ohjauksen käytäntöjä, näköä korvaavien aistien käyttöä, näön aktivoimista sekä leikkiä ja kaveritaitoja.

Jaana Engblom & Kirsti Hänninen & Leena Honkanen (toim.)
Käsi käden päällä – Näkövammaisen lapsen kuntouttava arki. 150 s.
Julkaisija: Näkövammaiset lapset ry, 2017
ISBN 978-952-99804-4-4
Hinta: 30 euroa + lähetyksen painon mukainen postimaksu
Jäsenhinta: 24 euroa sisältää postimaksun

Lue Silmäterä-lehden 4/2017 artikkeli kirjasta: Käsi käden päällä -artikkeli

Tilauslomake

Minun lapsekseni -kansi

Minun lapsekseni

Minun lapsekseni -kirja on on suunnattu pienten näkövammaisten lasten perheille erityisesti siinä vaiheessa, kun perhe on saanut diagnoosin. Kirjasessa on rohkaisevia vertaiskertomuksia ja käytännönläheisiä ohjeita kotiarkeen. Kirja on luettavissa ja ladattavissa tästä linkistä: Minun lapsekseni.

Kirjaa jaetaan pienten lasten perheille heidän liittyessään Näkövammaiset lapset ry:n jäseneksi sekä kuntoutusohjaajien kautta. Kuntoutusohjaajat voivat tilata kirjan veloituksetta.


Reimakka -Aivan erityinen poikareimakka uutiskirjeeseen

Kun Silmäterä-lehden lukijat pääsivät seuraamaan Reiman ja hänen äitinsä Annariikan elämää vuonna 2009, Reima oli pieni 2-vuotias poika ja Annariikka Sivonen opiskeleva yksinhuoltaja.

Silmäterässä Reimakka -kolumni ilmestyi kuuden ja puolen vuoden ajan.  Tuona aikana Reima kasvoi, ja Reiman perhe kasvoi. Kolmen kuukauden välein Annariikka Sivonen päivitti pienen pojan elämäntaipaleen tapahtumia ja omia äidinmietteitään lämpimällä elämänymmärryksellä ja huumorilla – ja loistavalla taidolla kirjoittaa. Nyt kaikki 38 Reimakka-kirjoitusta on koottu kirjaksi.

Reimakka on hyvä kirja kenen tahansa vammaisen lapsen vanhemman käteen. Se antaa uskoa lapsen hyvään elämään vamman tuomista rajoituksista huolimatta.

Reimakka on paikallaan myös vammaisten lasten parissa työtä tekevälle. Se avaa ovet arkeen, josta ei puutu vuorenkorkuisia haasteita, ja näyttää miten ne ylitetään.

Kaiken kaikkiaan, Reimakka ei ole kirja pelkästään vammaisuudesta, vaan se kertoo äitiydestä, rakkaudesta ja elämästä tavalla, joka koskettaa ihan jokaista lukijaa.

Hinta 18 € tai jäsenille/ammattilaisille 12 €. Hinta sisältää postimaksun. Tilauslomake


Postikortti

nl_kortti09_pl-1Näkövammaiset lapset ry julkaisi Louis Braillen juhlavuoden kunniaksi postikortin, jossa pistekirjoitusaakkoset ovat kohopainettuna. Kortin kuva-aiheena on poika valkoisen kepin kanssa.

Kortin koko on A4 ja hinta 2,50 euroa/kpl. Minimi tilausmäärä on 5 kpl kortteja. Hintaan lisätään lähetyksen painon mukainen postikulu, ei muita käsittelykuluja.
Korttitilaus


Oo mun kaa! -kirja

Jokainen lapsi tarvitsee kavereita. Kaverien kanssa jaetaan lapsuuden riemuja ja opitaan elämisen taitoja. Erityistä tukea tarvitseva, vammainen lapsi jää usein sivulliseksi lapsiryhmän leikeissä. Vamma rajoittaa osallistumista, ja vaikeuttaa samalla ystävyyssuhteiden syntymistä.

Oo mun kaa! -kirjassa on leikkejä ja toimintaideoita ryhmiin, joissa on näkövammainen lapsi. Opettaja, avustaja tai kerho-ohjaaja voi pienin keinoin auttaa näkövammaista lasta pääsemään ryhmän jäseneksi ja osalliseksi yhteisistä leikeistä. Näin myös erityinen lapsi saa tasavertaisen tilaisuuden tutustua ryhmän muihin lapsiin ja mahdollisuuden löytää kaveri.

Oo mun kaa! -kirjan leikkivihjeet ovat pääosin vanhoista tutuista leikeistä sovellettuja muunnelmia. Mukana on myös näkövammaisten lasten leireillä ja Oo mun kaa! -kerhoissa kehitettyjä leikkejä. Leikeissä lapsi ei tarvitse avustajaa, mutta ohjaavan aikuisen rooli on tärkeä. Aikuinen voi pienin merkein antaa tukea, varmuutta ja onnistumisen kokemuksia näkövammaiselle leikkijälle.

Oo mun kaa! -kirjaa voi tilata Näkövammaiset lapset ry:n toimistolta hintaan 15 € + postimaksu.

Tilauslomake