Nuoren taloudenhallinta 5.10.2022

Piirroskuva ihmisestä makaamassa sohvalla tietokone sylissään.
Etätilaisuus

Näkövammaisille nuorille ja heidän huoltajilleen suunnattu etätilaisuus nuorten taloudenhallinnasta keskiviikkona  5.10.2022 klo 15–17.

Taloudenhallinnassa pitäisi osata monta asiaa. Millaiset ovat oman kodin menot? Mihin rahaa kuluu? Mitä vuokrasopimuksen tekeminen tarkoittaa ja velvoittaa? Miksi laskut pitää maksaa ajoissa ja mikä on tärkeintä muistaa maksaessa laskuja? Entäs jos ei ole rahaa ja olet sortunut pikavippiin? Mitä jos velkamäärä kasvaa? Mikä on maksuhäiriömerkintä? Mitä maksaa ulosotossa maksamaton 20 € lasku? Mitä tarkoittaa häätö?

Tilaisuudessa kuulet neuvoja talouden hallinnasta, kuinka ehkäistä velkaongelmien muodostumista sekä saat tietoa ulosottomenettelystä. Etätilaisuuden luennoitsijoina ovat ennakoivan talousneuvonnan asiantuntijat Sirpa Paananen ja Annika Tyynysniemi Ulosottolaitokselta. Voit esittää etukäteen toiveita  käsiteltävistä aiheista.

Ilmoittautuminen: ilmoittautumislomake

Saat osallistumislinkin sähköpostiisi lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Osallistuminen

Ensitietopäivään osallistutaan Teamsin välityksellä. Teamsia ei tarvitse ladata koneelle, vaan se toimii nettiselaimella.
Osallistuminen on maksutonta.