Perheiden tanssi- ja musiikkityöpaja 11.2.2022

Piirroskuva kahdesta tanssijasta.
Iiris-keskus, Helsinki

Ystävyyksiä  – tanssi- ja musiikkityöpajassa tapaat muita perheitä sekä pääset tanssimaan ja musisoimaan ystävänpäivän merkeissä.

Aika: lauantaina 11.2.2023 kello 10–13

Paikka: Iiris-keskus, liikuntasali, Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus)

Työpajassa otetaan ilo irti yhteisestä ajasta tanssimisen ja musisoinnin siivin. Liikumme aikuiset ja lapset yhdessä, erilaisten liike- ja kontaktiharjoitteiden kautta. Kuinka kovaa karuselli pyörii? Pääsetkö ryömimään tunnelin ali? Luvassa on myös lakanajamit ja kehosatuhetki.

Musiikissa tutustutaan rytmeihin esim. syömäpuikko-orkesterissa ja päästään kokeilemaan erilaisia soittimia, kuten irimbaa, boomwhackereita tai djembe-rumpua. Miten orkesteria johtaa kapellimestari kehärumpu?

Aikaisempaa kokemusta tanssista tai musiikista ei tarvitse olla, jokainen osallistuu omista lähtökohdistaan työpajapäivään. Mukaan kannattaa varata liikkumiseen sopivat vaatteet sekä vesipullo. Liikumme tanssissa paljain jaloin. Päivän aikana on osallistujille tarjolla myös välipala.

Työpajaa ohjaavat tanssitaiteilija, esteettömän tanssin ohjaaja, somaattinen liiketutkija Hanna Mäkelä ja muusikko, musiikkikasvattaja Tiina Palmén. Molemmilla ohjaajilla on omakohtaista kokemusta näkövammaisuudesta sekä äitinä että erilaisten ryhmien ohjaajina.

Tapahtuman järjestävät Näkövammaiset lapset ry, Sokeain lasten tuki ry sekä Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry.