Toiminta


Tapahtumat 2020

Toiminta-sivulta löydät Näkövammaiset lapset ry:n kurssit, leirit, kerhot ja tapahtumat sekä muiden palvelun tarjoajien tapahtumia lapsille ja perheille.

 

 


Event Information:

 • ke
  24
  huhti
  2019

  Näkövammaisteatteri esittää Bussillinen mystikoita - eli kirjeitä sanojen takaa

  Iiris-keskus, Helsinki

  Tervetuloa näkövammaisten lasten vanhempien kanssa katsomaan näkövammaisteatterin esitystä.

  Käsikirjoitus ja ohjaus Anu Aaltonen

  Näkövammaiset lapset ry tarjoaa näkövammaisten lasten vanhemmille ilmaiset teatteriliput sunnuntain 28.4. 2019 klo 15.00 näytökseen.

  Ilmoittautuminen 24.4. mennessä: ilmoittautumislomake

  Graduaineistoksi kerätty kirjepino löytyi piironginlaatikosta 20 vuoden jälkeen,  ja kirjeiden pohjalta syntyi esitys Bussillinen mystikoita.

  Kirjeissään ihmiset ympäri Suomea kertovat omista erikoisista kokemuksistaan, joille he eivät ole löytäneet selitystä, mutta jotka ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä hyvin paljon. Esitys liikkuu sanojen takana ja sanoinkuvaamattomuuden liepeillä.  Siinä pohditaan kuinka tieteen totuudet perustuvat kielen ja sanojen varaan, ja kuinka näiden sanojen avulla pyritään hallitsemaan jotain joka on sanojen ulottumattomissa.

  Esitys kulkee runoilijan vierellä joka on kadottanut uskonsa sanojen ilmaisuvoimaan ja alkaa luoda uutta kieltä. Esitys kuuntelee bussimatkustajien arkipäiväisiä puhelinkeskusteluja, jotka muuttuvat joksikin muuksi. Esityksessä puhutaan tyhjiä sanoja ja kysytään kysymyksiä, joista pitäisi vaieta.

  Bussillinen mystikoita -esityksen näyttelijät ovat Jari Gusev, Riikka Hänninen, Anniina Latikka, Kasper Oja, Joose Ojala ja Marianne Tenhami.

  Esityksen kesto n. 1 tunti 30 min.

  Muut esitykset Iiris-keskuksen Braille-salissa (os. Marjaniementie 74, Helsinki), omalla kustannuksella:

  Ke 24.4. 2019 klo 18 Ensi-ilta

  Pe 26.4. 2019 klo 18 (kuvailutulkattu)

  La 27.4. 2019 klo 15 (kuvailutulkattu)

  Ma 29.4. 2019 klo 18 (kuvailutulkattu)

  Lippujen hinta: 10 e (opiskelijat, eläkeläiset, yli 10 henkilön ryhmät) /15 e